Полезна информация

Медицинско облекло – насоки при пазаруване

Почти всички медицински специалисти, или работници в сферата на здравеопазването, са задължени да носят специализирано медицинско облекло като униформа за работа.
Всъщност, типична медицинска униформа, която включва туника и прав панталон, е най-често срещаното облекло за медицински работници. Болници и клиники изискват от персонала си да носи този тип униформа поради много различни причини, но главно за да се различават работниците от пациентите. Купуването на медицинска уноформа може да бъде дълъг и мъчителен процес.

 

Какво да направите, за да улесните пазаруването на медицинско облекло?

 

Като начало се доверете на утвърдените в бранша производители. Има много български производители, които предлагат медицински униформи. Ние от фирма Тики сме един от водещите производители на медицинско облекло на пазара в България. Медицинска униформа с нашата марка може да закупите от всички наши магазини, както и онлайн. Предлагаме удобство при пазаруване, както и най-доброто качество на медицински облекла и сабо.

Да намерите перфектната медицинска униформа, може да изглежда трудна задача, особено ако искате нещо, което да бъде удобно и леко по време на работа на крак, или ако просто сте нов на работа. Не се налага да прибързвате с покупката на медицинско облекло. Има сигурни начини да се уверите какво точно трябва да търсите при пазаруването. Съставили сме списък с неща, които да ви напътстват в търсенето, така че да не се налага да правите компромис с индивидуалния си стил.

 

Цвят и Стил

 

Повечето болници и клиники изискват определен цвят и модел на медицинските униформи за служителите си. Уверете се, че знаете указанията за избор на цвят, тъй като някои болници и администрации са много взискателни относно този въпрос. Ако сте нов на работното място и не сте съвсем сигурен относно тези изисквания, може да попитате колегите, или директно да се насочите в отдел Човешки Ресурси, за да се уверите, че ще закупите правилния цвят медицинска униформа.

 

Изберете най-удобното

 

Да бъдеш в сферата на здравеопазването означава, че ще ти се налага не само да ходиш, но и да бягаш наоколо, особено в много спешни ситуации. Ето защо униформата трябва да е не само удобна, но и по мярка. Когато поръчате по интернет винаги има риск униформата да ви е малка, голяма, или неудобна. Много от медицинските работници нямат време за обиколки по магазините и предпочитат да пазаруват онлайн. Ако това е вашата ситуация и сте решили да закупите медицинската си униформа от онлайн магазин – поръчайте си само един костюм. Когато пратката пристигне, премерете и добре се огледайте. Чувствате се комфортно, кройката ви приляга и това е чудесно! Сега вече може да си поръчате и униформи в други цветове, или с щампа.

 

Пробвайте преди да купите

 

Намерили сте малко свободно време за тур по магазините? Посетете някои от нашите фирмени магазини. Всички имат съблекални, в които спокойно можете да премерите медицинската си униформа и да прецените кое ви е удобно. Използвайте тази възможност, за да решите как точно желаете вашата медицинска униформа да ви приляга. След като вече сте избрали модел и размер в магазина, може да си поръчате и онлайн. Не купувайте торбести, или твърде свободни панталони, нито пък много стегнати, тъй като могат да ви поставят в неудобна ситуация. Търсете просто удобен модел, който ще можете да носите цял ден без неудобство, или безпокойство. Това не просто ще ви помогне да си вършите работата с лекота, но също така хората около вас ще останат с впечатлението, че винаги сте в готовност за работа.

 

Джобове

 

По време на работа, особено докато сте на крак и в движение, ще се изненадате колко много различни и важни неща са ви необходими. Телефон, химикали, ножици и допълнителен чифт ръкавици са само някои от съществените неща, които може да носите със себе си, докато работите. Така че ако мислите да купувате нова медицинска униформа, изберете тази, която има полезни джобове както на туниката, така и на панталона. Медицинските униформи на Тики- Работно облекло са снабдени с удобни и практични джобове.

 

Материи

 

Освен цвета и модела, много важен фактор е материята на вашата медицинска униформа. Не пренебрегвайте тази част от избора. Винаги проверявайте съдържанието на платовете на етикета. Медицинското облекло с марка Тики се предлага в няколко в различни текстилни комбинации. При нас ще намерите медицински облекла от 100% памук, както и в съчетание на памук с полиестер. Ще носите медицинската си униформа през целия ден, затова се уверете, че купувате правилния модел от материя, която е подходяща и удобна на вас и вашата кожа.

 

Пране и избледняване

 

Ако работите в болница, или клиника, има вероятност дрехите ви да се покрият с всевъзможни петна. Освен петната, медицинската ви униформа може да натрупа и много микроби. Ще бъдете принудени да използвате по-силни перилни препарати и белина, с която да отстраните тези упорити петна и бактерии. В зависимост от състава, плътността и начина на оцветяване плата на медицинската униформа може да избледнее наистина бързо, ако я перете много често. Преди да закупите новата си медицинска униформа се уверете, че е устойчива на многократно изпиране. Проверете информацията на етикета за състав и максимални градуси за изпиране.

 

Купете достатъчно костюми

 

Прането на медицинската униформа може да бъде наистина досадно понякога, особено ако нямате достатъчно униформи. Ако не искате да ви се налага винаги да перете униформата преди и след работна смяна, за по-сигурно си набавете поне 3 комплекта. По този начин не трябва да се тревожите, че ще губите време в пране, вместо да имате време да се подготвите и да отпочитнете за следващата смяна.

 

Стил и дизайн

 

Носенето на медицинска униформа на работа не означава, че трябва да сте обикновени и безлични. Съществуват много стилове и дизайни на медицинско облекло, от които да избирате. Ние от Тики сме се погрижили да осигурим на клиентите си възможност за избор. При нас може да избирате между различни стилове от сериозни до закачливи. Педлагаме медицински туники с обло деколте, модерно V-образно деколте, униформи с копчета и още много дизайни, от които да избирате. Добавете вашето име, или има на болничното заведение чрез бродерия на униформата.