Полезна информация

Какви са ползите от носене на работно облекло?

1. Сплотен екип

Една от основните причини да осигурите работно облекло за вашите служители е тази, че насърчавате изграждането и сплотяване на екипа.
Замисляли ли сте се защо всички спортни отбори имат свои екип? Причините са няколко: брандиране, професионален имидж и не на последно място – изграждане на единен образ на отбора. Носенето на работна униформа, независимо дали става въпрос за работа, спорт, или социални дейности помага на хората да се чувстват част от група.

2. Сигурност на служителите

Освен професионален имидж работните облекла са предназначени най-вече за защита на служителите. Работните униформи следва да бъдат съобразни с правилата за безопасност на труда в работната среда. Особено важно е за служителите в сферата на строителството, здравеопазване, полиция и др. Голяма част от работното облекло на тези служители изисква специални материи, светлоотразителни елементи за по-добра видимост, специални негорими покрития. Някои работни места имат нужда и от допълнителни предпазни средства към работното облекло. Такива са каските за строителите, гумените престилки за кухненските работници, бонетата с тюл за готвачи и още много други.

3. Реклама на бизнеса

В много случай работното облекло се използва като начин за реклама на компанията, както и за повишаване на информираността за марката. Това се отнася както за големите и успешни бизнеси, така и за малките фирми, които сега стартират бизнеса си. Особено подходящ за стартиращи фирми е маркетингът чрез брандирани работни облекла. Логото на вашата компания, цветовете на облеклата и специфичната визия могат да превърнат вашите служители в движещи се реклами. Дори не е задължително работното облекло да е от глава до пети. Достатъчно е да осигурите тениска, престилка за хранително-вкусовата промишленост, или шапка с фирмено лого за вашите работници.

4. Създаване на професионален облик

Създаването на професионален облик на вашата компания е едно от основните предимства на носенето на работно облекло. Унифицирането на служителите работи както на индивидуална, така и на групова основа. Добре е да има йерархия на работното облекло във вашата компания. Не би било приемливо администрацията да се облича по начина, по които са облечени общите работници. В такива ситуации е добре да избирате един и същ цвят за риза за администрация, и тениска за общите работници. Винаги е добре тези облекла да са с фирмено лого, или дори име на служител. В ундивидуален план това е добра тактика, защото вие помагате на служителите си да се облекът сутрин в подходящи за работа униформи. По този начин се застраховате от прекалено изтупани, или прекалено развлечени служители. Как да изберем работно облекло вижте тук.

5. Вашите служители изглеждат по-компетентни

Според множество проучвания служители облечени с фирмено работно облекло се възприемат от клиентите ви като по-добре обучени. Съответно служителите с фирмено работно облеко са доста по-успешни в различни сфери. Много често срещан проблем е неподходящото работно облеко, което може да се възприеме зле от вашите клиенти. Работните униформи могат да решат този проблем и да осигурят лесно решение за всички служители, които ежедневно ще изглеждат представително.
Представете си, че имате пицария и вашите служители в кухнята се облечени неподходящо. Това е много лесен начин да изгубите клиентите си бързо. Представете си сега същите тези служители с подходящите готварски туники, престилки и шапки. Картинката е съвсем различна, както и впечатлението, което ще оставите на вашите клиенти.

Погрижете се за визията, комфорта и сигурността на вашите служители. Ние сме на ваше разположение.