Полезна информация

лятно работно облекло

Лятно работно облекло – удобство и лекота

През летните жеги под слънчевите лъчи всеки търси прохлада и лекота. Същото важи и при избора на лятно работно облекло. За да се чувстваме комфортно и да бъдем максимално функционални, е съществено да сме облечени в мека материя, която да е лека и също така да не ни запарва. Най-разпространените летни облекла са памучна тениска с къс ръкав, къси панталони и шапка с козирка, която да предпазва очите ни от директната слънчева светлина. Не забравяйте също така предпазната каска!

Произход на тениската.

Произходът на тениската датира от края на 19-ти век. Тогава хората от работническата класа разрязвали на половина пуловерите си за прохлада през по-топлите месеци от годината. Първоначално тениската е била проектирана като бельо, но в последствие се превръща в най-разпространения моден артикул. Първата произведена тениска била създадена между Мексикано-Американската война през 1898 г. и 1913 г., когато Американския Флот започнал да я използва като стандартно бельо. Но едва през 1920 г. в английския речник се появил терминът ,,тениска’’ благодарение на писателя Франсис Скот Фицджералд, който пръв публикувал термина в свой роман.

Защо тениската има универсално приложение?

В днешно време тениската е неизменна част от гардероба ни, независимо дали говорим за личен избор, или задължително работно облекло. Класическа памучна тениска с къс ръкав е удобна за употреба както през топлите сезони, така и през по-студените, когато може да се носи под връхната дреха. Памучната материя изолира топлината, като не запарва и е най-добрият избор за работно облекло през лятото, а същевременно е удачна като долно облекло под дебелите зимни дрехи. Като фирмена униформа тениската е подходяща основа за поставяне на рекламно лого с компютърна бродерия. В нашия онлайн магазин ще намерите разнообразие от различни по цвят и модел тениски, с и без яка на много изгодни цени.

История на късите панталони.

През Втората Световна война Англия установила Северноамериканския си Главен щаб на Бермудите. Там имало едно единствено заведение за чай и бизнесът му процъфтявал заради британските войници. Но поради жегата и горещия чай температурата в заведението често била непоносима. Собственикът не искал да харчи пари за нови униформи на персонала си и затова събрал всички панталони и отрязал крачолите им над коляното. Адмиралът, който пиел чай в това заведение, присвоил този модел панталони и го нарекъл ,,бермуди’’. Не след дълго и мъжете от населението на Бермудите започнали да носят такива панталонки за ежедневна употреба. Постепенно и с преминаващите туристи модата се разпространила обратно към Съединените Щати и навсякъде по света. Голямо влияние се е оказало и върху стила на ученическата униформа по целия свят, като късите панталонки станали част от нея.
През 1932 г. тенис звездата Алис Марбъл се появила с къси панталонки до коленете на професионална тенис среща и предизвикала бурнo възмущение. По-малко от 40 години по-късно през 1971 г. широко популярната тенденция към ,,секси шорти’’ направила прилепналите панталонки добре възприети. Жените започнали да ги носят в офиса, на сватби и дори на изискани събития.

Кое прави късите панталони толкова предпочитани?

Влечението към късите работни панталони е устойчиво и до ден днешен. Те са такъв тип дреха, който има способността да се трансформира като хамелеон според това кой ги носи. При късите панталони същественото е, че осигуряват проветривост и по този начин значително намаляват нивото на напрежение по време на работа. Никой не би бил фокусиран върху работата си, ако е сгорещен от дългите крачоли на работните си панталони. По време на работния процес за всеки е съществено да има свобода на движението и също така да бъде изложен на комфорна за тялото му температура. В горещите месеци от годината късите панталони отговарят перфектно на тези критерии. И тук, както и при тениската, за предпочитане е мека памучна материя, която няма да запарва.

Появата на бейзболната шапка.

Много хора имат любима бейзболна шапка, която носят почти навсякъде. В Америка този модел шапка е не само съществена част от любимия спорт, но и определя модата. Можете да я носите обърната напред, настрани, или назад. Без значение, шапката демонстрира любовта ви към бейзболния отбор, или към определен моден стил. Бруклинският бейзболен отбор Екселсиърс са първите, които се появили с този модел шапка. Отборът играел на аматьорско ниво, но продължили напред, докато накрая станали световни шампиони, познати като Бруклинските Доджърс. Бейзболната шапка е съществен елемент от модерната спортна униформа от 1858 насам, но носенето й извън игрището станало приемливо чак към 1970-те. Бумът на телевизионните спортни предавания много допринесъл за повишената употреба на бейзболни шапки в ежедневието. Било поставено началото на цяла една нова ера.

Защо да изберем бейзболна шапка за част от работната си униформа?

В днешно време различните модели бейзболни шапки и стилове за носенето им дават израз на личността на всеки човек. Отделно от това, от бизнес перспетива добавянето на този аксесоар към работната униформа придава индивидуалност и прави служителите по-запомнящи се. Ако ръководите свой собствен бизнес с дейност, развиваща се на открито и търсите метод, чрез който да се откроите, няма нужда много да се колебаете. Добавянето на бейзболна шапка към унофрмата на служителите ви ще допринесе както за техния комфорт по време на работа, така и за създаване на атрактивна служебна визия. При нас в Тики ще откриете разнообразие от цветни шапки с козирка, които можем също така да брандираме чрез компютърна бродерия с вашето лого.

Защо да се доверите на Тики за лятно работно облекло?

Тики – Работно облекло има дългогодишен опит в търговията и производството на работно облекло. Ние предоставяме всичко необходимо за завършена лятна униформа, както и ефектен метод за популяризиране на фирмата и бизнеса ви. Предлагаме различни модели, варианти на материи и разнообразни цветове както на самите изделия, така и за бродерията. Изработаме всичко с внимание към детайлите, като се стремим клиентите ни да бъдат максимално удовлетворени.