Полезна информация

медицински униформи

5 съвета за избора на медицинска униформа

Дори в напрегнатото ежедневие на работещите в сферата на здравеопазването външният вид има значение.

Първото, което пациентите виждат от приближаващия ги доктор, или медицинска сестра, е тяхната униформа.

Отделно от добрия външен вид, медицинската униформа може да допринесе значително за професионалното представяне на медицинското лице, като осигуряват:

Комфорт

По-добра регулация на температурата

Влагоустойчивост

Допълнителни джобове

Медицинската униформа от мантите до лабораторните халати трябва да бъде добре подбрана, така че да изглежда добре, да е удобна, да бъде на достъпна цена и същевременно да бъде практична. Униформата ви трябва да осигурява на тялото пълна свобода на движенията – да може свободно да се обръща, да се извива и да диша по време на преходите между помещенията и етажите.

 

Как да изберете правилната медицинска униформа?

 

Има някои съображения и предпочитания, които трябва да се вземат под внимание при избора на правилната медицинска униформа. Пазарът се е разширил значително откакто медицинските туники, манти и халати вече се разглеждат като модни артикули с различни дизайни и разцветки. Има огромно разнообразие от модели на разположение за всеки доктор, медицинска сестра, или друг тип професионалист работещ в сферата на здравеопазването.

 

Ето някои критерии, които трябва да имате предвид при избора си на медицинска униформа:

 

1. Баланс между комфорт и цена

 

Необходимостта да се сдобиете с по-евтина медицинска униформа може да е по-изразена при по-младите, или при новопрактикуващите медици. Запомнете, че униформата на медика не е нещо, за което трябва да сте крайно пестеливи. Важно е да намерите качество на достъпна цена.
Имайте предвид, че медицинския екип като всяка работна униформа ще бъде ползван многократно. Поради естеството на работа и заобикалящата среда ще има също така много телесни течности по дрехите. Това може да означава многократно и често третиране с агресивни перилни препрати, което от своя страна допринася за бързото похабяване на тъканите. Особено кратък е животът на евтините облекла, които в масовия случай са изработени от некачесветни материи. Затова е от голямо значение да заложим на качествени медицински облекла. Те ще могат да понесат агресивното третиране и да запазят добрия си вид за по-дълго време.

 

2. Медицински туники с печат

 

Дрес кодът играе важна роля, тъй като много болници изискват персоналът да бъде облечен в запомнящи се цветове и дори в конкретни цветове според заеманата дъжност. Но ако работите в клиника, или болница с малко повече свобода, може решението да бъде изцяло ваше – дали да изберете работна медицинска униформа с принт, или не.

Различните видове принт може да изглеждат абстрактни на пръв поглед, но от значение като цяло е дизайнът. В Тики -Работно облекло предлагаме няколко модела на медицински туники унисекс с дигитален печат. Можете да избирате между Туника Пламена – нов живот, особено подходяща за персонал в ин-витро клиники, или за акушер-гинеколози; медицинска туника с принт – сърце, много подходяща за кардиолози; туника Пламена – цветя, отличен избор за всеки любител на флоралните мотиви; туника с печат- стетоскоп и туника Пламена – сгради, и двете универсални и подходящи за всеки тип медицински работник. Предлагаме и брандиране – печат с името и длъжността на съответното медицинско лице и/или името на медицинското заведение.

Важно е с внимание да подберете подходящия дизайн на печата, така че да постигнете приветлива и същевременно професионална визия.

 

3. Медицински униформи с щампа

 

Докато психологията на цветовете е свързана с модни списания и търговски похвати, то зад цветовете на медицинските облекла се крие оригинална наука. Назад във времето докторите и медицинските сестри са носили бяло задължително в операционната. Но проучване е установило, че зеленият цвят, или тюркоаз са по-подходящи, тъй като от тях е малко по-лесно да се изперат червените кървави петна и също така помагат на хирурзите да виждат по-добре. Медицински облекла в зелено, или в синьо-зелено помагат на докторите да ,,си опреснят’’ визията и да избегнат напрежението върху очите и умората.

 

В днешно време обаче, на пазара можете да намерите безкрайно разнообразие от цветове за медицинските униформи. Стандарно се набляга на бяло, зелено и синьо, но като цяло цветът на медициснката униформа е въпрос на различен индивидуален избор. При нас в Тики – Работно облекло можете да поръчате медицински туники и медицински панталони освен в бяло, зелено и синьо, също в резедаво, в светлосиньо, тъмносиньо, в бордо, в цвят малина, цвят банан, в лилаво, в цвят резеда, както и в различни цветни щампи. Поддържаме номерация от 40 до 64 размер. Туниките с щампа са над 15 вида, от които може да избирате и комбинирате с медицински шапки със същата щампа.

 

Ако на работното ви място няма изискване да се носят униформи в определен цвят, най-добре е да се насочите към модел, който на първо място да ви бъде удобен. Имайте предвид, че по-тъмните и по-студени цветове доказано действат успокояващо на пациентите.

 

4. Модел на медицинска униформа

 

Медицинските униформи много често имат еднотипни кройки доказали се в годините. Разликите са там, където има дамски и мъжки модели. Дамските медицински туники и манти са леко вталени в кръста, докато мъжките модели са с прав силует, с по-широки рамене и по-свободни ръкави. Медицинска туника с копче, или туника с цип са доста разпространение модели.

 

Личните предпочитания са определящи и тук. Но в общи линии дори при избор на втален модел, трябва да се съобрази това той да осигурява достатъчно свобода на движенията, за да сте спокойни по време на работния процес. Никой не би се чувствал удобно в стегната униформа, която ограничава движенията.

Внимавайте с по-свободните кройки на теория осигуряват комфорт и по-добра подвижност, то от друга страна твърде широките дрехи може да се окажат препятствие, което ви затруднява.

Що се отнася до правилната кройка, за всеки човек правилният модел е различен, в зависимост от личните предпочитания и усещане за комфорт. Без значение какво изделие ще предпочетете, трябва да се уверите, че с него ще се чуствате удобно и щастливи по време на дългата работна седмица.

 

5. Колко джоба трябва да има медицинската униформа?

 

Професионалистите, които работят в сферата на здравеопазването, имат ежедневно многобройни задачи.  Трескавото и напрегнато преминаване между различните случаи може да затрудни работата им. За тази цел голяма помощ оказва наличието на практични джобове по работната унифирма, в които да съхраняват лесно химикал, бележник, или инструменти от първа необходимост. Задължително изберете медицински костюм, при който и туниката, и панталонът да бъдат снабдени с много на брой и дълбоки джобове.

 

Често самите доктори, или медицински сестри са тези, които отговарят за подбора на медицинската си униформа.  Управителят на болницата определя дали ще има дрескод на работното място и ако няма, то какъв тип облекла са приемливи. Предимно частните болници и клиники имат конкретни изисквания за модела и цвета на медицинските униформи на своя персонал. Затова преди да си купите работна униформа, изяснете всички детайли предварително.

 

Екипът на работно облекло Тики е на ваше разположение за консултации относно кройки и размери. При нас ще намерите голямо разнообразие от медицински костюми, медицински манти и халати и медицински шапки, както и подходящо медицинско сабо, с което да завършите работната си визия.

Поръчайте онлайн за ваше удобство: Тики – онлайн магазин за медицинско облекло.