Полезна информация

5 съвета за избор на медицинско сабо

5 препоръки за избор на медицинско сабо

Работата на медицинските работници минава в многочасови смени на крак и носенето на подходящо медицинско сабо е от изключителна важност. Подходящият модел сабо може да направи смяната ви по-приятна, а освен това може и да ви облекчи несравнимо. Това се отнася и за всички останали, чиято професия ги ангажира да стоят на крак продължително време. Ако работните ви обувки не са удобни, това ще доведе до появата на болки в ходилата и дискомфорт през целия ден. Всяка работна среда има своите специфики, според които трябва внимателно да подбираме работните си обувки. В сферата на здравеопазването работните смени винаги са с голяма продължителност и обикновено преминават в работа на крак. Затова трябва да сме много внимателни при избора си на медицински обувки и сабо.

 

5 важни точки преди избор на медицинско сабо:

 

1.Възглавничка и подпора на свода

 

Анатомичното олекотено ходило с плътна възглавничка е една от основните характеристики, на която трябва да отговарят медицинските обувки и сабо. Този тип конструкция на обувката не само е важна за краката ви, но също така ще подобри стойката ви и ще предотврати появата на болки в кръста. С подходящия модел анатомично ходило, което да окаже добра опора на свода, може да намалите вредното влияние от бягането и ходенето.

 

2.Широка предна част

 

С продължителното стоене на крак неизменно ходилата се подуват, а с тях и пръстите на краката. Като резултат дори и първоначално пробваната обувка да е била удобна, в последствие може да изпитате дискомфорт и пристягане на ходилата. За да превъзмогнете този ефект, инвестирайте в обувки с широка предна част. Ако поръчвате онлайн, препоръчително е да изберете на по-голям размер, или по-широк модел.

 

3.Противохлъзгаща подметка

 

Подовите настилки в медицинските заведения могат да бъдат изключително хлъзгави и това създава предпоставки за инциденти както за пациентите, така и за медицинския персонал. Важно е изберетемедицински обувки с гумена подметка. В случай, че вече сте си закупили обувки с негумирана подметка, тогава може да си поръчате в допълнение противоглъзгаща стелка.

 

4.Текстил, или кожа?

 

Текстилни обувки често се използват за работни, тъй като са подходящи при почти всяка професия. За медицинските служители обаче, вариантът не е приемлив. Текстилните обувки като цяло са по-леки и дишащи, но трудно се почистват. В процеса на работа медиците може да се окажат в контакт с телесни течности и с работни обувки от текстил няма да бъдат защитени изобщо. От друга страна кожените работни обувки се почистват по-лесно и не изискват нищо повече от почистване с антибакетирална кърпа. Ако се спрете на текстилен модел се уверете,че могат да се перат в перална машина и да следвате инструкциите за употреба.

 

5.Сменяйте работните си обувки често

 

Като цяло кожата е по-дишаща, но това не означава, че е добре да задържате за дълго краката си запарени в обувката. Освен това продължителното носене на едни и същи обувки може да доведе до деформиране на ходилото, както и да причини неприятна миризма. По този начин и ще износите обувките си по-бързо. За да избегнем всичко това, е добре да сменят обувките си често, както и да позлвате антисептични почистващи спрейове против бактерии. Препоръчваме да имате поне два чифта медицинско сабо, което да редувате при носене.

 

В медицинските заведения обикновено няма предпоставки за сериозно нараняване на ходилата по време на работа.Поради тази причина най-често избираните работни обувки от медицински служители, или санитари не са допълнително оборудвани с предпазни елементи и бомбета. Тук няма нужда от избор на обувки със специална защита, но пък може да има изискване за носене на работни обувки в бял цвят.
В много частни клиники, или медицински центрове работният персонал има свободата да подбере работната си медицинска униформа и медицински обувки в цвят по личен избор. В магазините на Тики – работно облекло може да намерите подходящи предложения за дамско и мъжко медицинско сабо, независимо какви са конкретните изисквания от вашия работодател.
При нас може да избирате между медицинско сабо от естествена кожа,текстил и еко кожа. Предлагаме на своите клиенти едноцветни медицински саба, както и варианти на сабо с цветен принт на различна тематика. Марките, които може да намерите в магазините ни и онлайн, са Golden Fit Италия, сръбската марка Leon, сабо Abeba Германия, както и по бюджетните марки Тайгърлайн и Gezer. При нас може да поръчате още ортопедични медицински чехли с коркова подметка. Не се стеснявайте да проявите взискателност при избора си! Краката ви всекидневно са подложени на многочасово напрежение, което може да доведе до получаване на крампи, разширени вени, или отоци, а също може да доведе до болки в гърба и кръста.

 

В заключение е важно да напомним:

 

  • Избирайте качествени и удобни медицински обувки от естествена кожа
  • Не пестете средства, а си осигурете комфорт
  • Избирайте ортопедично сабо с антистатично и анатомично ходило
  • Търсете медицицински обувки със стабилна противохлъзгаща подметка
  • За по-добра фиксация изберете модел с каишка
  • Почиствайте и сменяйте редовно работните си обувки

 

Ние от Тики – работно облекло разбираме вашите проблеми и знаем колко е важно да ви осигурим комфорт. В нашите фирмени магазини в София, Бургас, Стара Загора, Казанлък и Слънчев Бряг ще намерите подходящото за вас медицинско сабо. Предлагаме богат избор на модели, които могат да бъдат поръчани и онлайн.