Полезна информация

хавлиени кърпи за хотели

Хавлиени кърпи – как да изберем?

Избора на хавлиени кърпи е комлекс от няколко фактора. Много е важно за къде точно избирате. От значение е дали е за хотел, къща за гости, SPA Център, или за дома. Първи фактор е мекотата, външния вид, усещането при допир, устоичивост на цвета и не на последно място нейната издръжливост на пране.

Изборът на хавлиени кърпи може да бъде труден, но не се тревожете.

Ние ще се опитаме да споделим нашия опит и да дадем няколко препоръки за по-лесен избор на хавлиени кърпи.

 

Преди да поръчате хавлиени кърпи за хотел, къща за гости, или дома…

 

На първо място е материала (преждата), от която е изработена кърпата. Най-предпочитани са хавлиени кърпи 100% памук. Напоследък на пазара се появиха хавлиени кърпи изработени от смес: памук с полиестер с цел по-дълъг живот и по-нисък процент свиваемост.

 

Второ по важност е плътността на кърпата

 

Всички тъкани имат тегло, а стандартното измерване за теглото и качеството на тъканите в това число и хавлиените кърпи е грамове на квадратен метър. Плътността на хавлиените кърпи се изписва: гр./кв. м – това е грамаж на квадратен метър.

 

Основа и вътък на хавлиена кърпа

 

Хавлиена кърпа с параметри 16/1 е изработена от единична прежда и има по-дълги влакна. Хавлиената кърпа 20/2 е с по-къси влакна и двойна оплетка. Най-добрият вариант за хотелска кърпа е двойната оплетка с грамаж над 450 гр./кв.м. За по-ниско бюджетни хотели най-добре да изберете хавлиена кърпа 16/1, с плътност 400 гр. или 500 гр./кв.м

 

Най-често използвани размери за хавлиени кърпи

 

Малка хавлиена кърпа с размер 30х50 см

 

Размерите и броят на хавлиените кърпи в една хотелска стая варират в зависимост от категорията и държавата. Най-малкият размер кърпа 30х50 см, който се използва за измиване на лицето присъства задължително в хотелите в САЩ и Канада, без значение от категоризацията на хотела. В нашата страна тази кърпа не е толкова разпространена в среден клас хотели.

 

Средна хавлиена кърпа с размер50х90 см

 

В Европа почти всички хотели имат тази кърпа с този размер. Това е среден размер кърпа за ръце и глава. Най-често продаваните кърпи са 50 х 90 или 100 см. Този размер кърпа в комбинация с размер 70х140 см е стандартен комплект кърпи, които се предоставя на гостите на хотела.

 

Хавлиена кърпа за баня с размер 70х140 см

 

Най-разпространеният размер хавлиена кърпа. Този размер хавлия и средната кърпа с размер 50х90 см са най-предпочитаните от хотелиерите в Европа. Грамажите стартират от 400 гр./кв.см до 850 гр.кв. м за най-луксозните хотели.

 

Постелка за баня

 

Постелката за баня е препоръчително да бъде с по-висок грамаж, за да има по-добра попивателна способност. Тук грамажите стартират от 500 гр./кв.см. Най-разпространеният размер за постелка за баня е 50х70 см.

 

Халати за баня

 

В някои хотели и SPA Центрове се предлагат на гостите и халати. За дамите хотелиерите избират размер M и L, за мъжете размерите са: XL и XXL.

 

Цветни хавлиени кърпи

 

Около 90% от хотелските кърпи са бели. Това си има и своето логично обяснение, а именно – прането. Белите кърпи са устойчиви на пране от 90 °C. Цветните кърпи е препоръчително да се перат на температура от 40 °C до 60 °C. Все пак има бутикови хотели, които предпочитат да използват цветни кърпи. Ако вие сте решили да използвате цветни кърпи имате много голям избор от цветове на пазара. Имате възможност да съобразите цвета на кърпата с интериора, както и да изберете хавлия в натурални цветове.

В случай, че искате да поглезите вашите клиенти и да ги накарате да се почувстват специални изберете цветове, които отразяват богатство и великолепие като: тъмно синьо, тъмно кафяво или наситено червено. Защо не и черна хавлиена кърпа?

Искате да представите хотела си като забавно и безгрижно място? Изберете ярки и весели цветове: оранжево, жълто, зелено, или розово.

 

Ние от Тики-работно облекло предлагаме различни видове хавлиени кърпи. Освен бели хавлиени кърпи с различни грамажи, поддържаме налични и цветни хавлиени кърпи. Всички наши продукти може да разгледате в нашия оналайн магазин, или да посетите нашите фирмени магазини в страната. На разположение сме за конслутации и персонални оферти за големи количества хавлиени кърпи.

Всички наши продукти са изработени от 100% пакистански памук.