Полезна информация

облекло охрана

Униформи за охранители – какво е важно да знаем?

Униформата на охранителя се различава в зависимост от неговото работното място. Както и от вида на охранителна фирма и от специфичните изисквания на клиента, който наема охраната. Униформата на охранителя силно наподобява тази на представителите на реда. Униформеният охранител трябва да вдъхва едновременно доверие и респект.

 

Униформи за охранители

 

Облеклото на охранителя обикновено е осигурено от работодателя с цел да се поддържа корпоративен стандарт. Поставянето на бродерия, или печат с фирмето ви лого е отличен начин да рекламирате бизнеса си. При нас можете да поръчате пълен комплект униформа за охранители, както и да брандирате работните си облекла.

 

Единият начин е да поставим директна бродерия с фирмено лого, рекламен надпис, или надпис Охрана, като размерите за надписите съобразяваме според местоположението им. Можете да поръчате също само нашивки с надпис Охрана, Security, или двуезичен надпис SECURITY/ОХРАНА, които допълнително да бъдат пришити към облеклата на охранителния ви персонал. Освен това имате опция да поръчате от нас тениски с надписи за охранители, или с фирменото ви лого, изработени чрез пълноцветен дигитален печат. Който и метод за брандиране да изберете, с него ще направите охранителите лесно различими сред останалите хора и едновременно с това ще им изградите високо професионален вид.

При поръчка от онлайн магазина на Тики – Работно облекло може да опишете в бележка препочитанията си за метод за брандиране, а ние ще ви посъветваме от богатия си опит, коя технология би била подходяща в конкретния случай.

Можете и директно да ни потърсите на eshop@tiki-bg.com и на номер 0895527512 за консултация, или поръчка.

В зависимост от работната среда може да бъде необходимо охранителите да носят няколко слоя дрехи, за да се препазят от условията на открито. Основните елементи от униформата на охранителя могат да бъдат класическа риза с дълъг ръкав, синя, или бяла на цвят, с черен пуловер с платки на раменете върху нея. В допълнение върху ризата и върху пуловера могат да бъдат бродирани надписи ОХРАНА и фимено лого. При охрана на открито е задължително охранителят да бъде снабден с водоустойчиво яке, както и подходящи за сезона панталон и шапка за охранители. При нас можете да закупите летен панталон за охранители от материя по избор – 100% памук, или смес от памук и полиестер, както и ватиран панталон за охранители отново в два варианта – от памук/полиестер, или от промазка. Специфичното при панталоните за охранители е това, че са снабдени с много функционални джобове.

 

 

Обувки за охранители

 

От съществено значение са и обувките на охранителя. Предлагаме разнообразие от обувки, боти и кубинки, подходящи за охранители. В зависимост от работната среда трябва да се съобрази нивото на защита, като не се препоръчва носенето на обувки с метлано бомбе, поради вероятността да бъде наранен някой, който е задържан от охранителите. Вместо това може да заложите на обувки с композитно бомбе, които ще осигурят защита, без да причинят щети.  В някои случаи, в обстановка с инсталирани метал-детектори, може да е наложителен изборът на обувки изцяло изработени без метал по тях.

 

Шапки за охранители

 

Според климатичните условия може да изберете подходяща шапка за охранителите. Предлагаме няколко модела плетени шапки за студените месеци от годината, както и памучни черни шапки с козирка. И в двата варианта предлагаме поставяне на нашивка с бродерия с надпис ОХРАНА, и/или фирмените инициали.

 

Елегантно облекло за охранители

 

При някои официални събития, или в официална работна среда униформата на охранителя трябва да бъде съобразенас обстановката и да се състои от официална риза в комбинация със сако и елегантен прав панталон. За завършек на елегантната униформа на охранителя добавете официални черни кожени обувки. При строго официални събития може да има и изискване за вратовръзка, като най-удачно е да ползвате такава, която се прикрепя с щипка, от съображения за безопасност при евентуални схватки.

Обикновено позицията на охранител изисква и информационен бадж. Най-лесният вариант е да се носи бадж на ризата. Важно е баджът да бъде видим, без да ограничава достъпa до джобовете, или екипировката на охранителя.

 

ЛПС за охранители

 

От голямо значение е също да се вземат предвид останалите ЛПС, които са задължителни в определена работна среда. Например, охранител на строителен терен трябва да бъде оборудван с предпазна каска.  Охранителният персонал при събития на открито от рода на музикални фестивали може да има нужда от гумени ботуши. При работа на открито през зимата е добре, да се екипирате и с противохлъзгащи ботуши.

 

Как да изберете охранителната униформа за своя персонал?

 

Имайки предвид колко открояваща се е професията на охранителя, съществено е да облечете своите служители от охраната в подходящи работни униформи, които да внушават силно усещане за присъствие и сигурност. Охранителят в едно работно място може да определи ,,тона’’ за работа едновременно за персонала и за посетителите.

Помислете за сигнално облекло

 

За охранители на работа в рискована обстановка като например строителна площадка, допълнителна защита може да бъде задължителна. Например сигнални елементи по униформата гарантиращи висока видимост, или употреба на сигнални жилетки от охранителите могат да повишат нивото на безопасност.

 

Вземете под внимание климата

 

При какви условия ще работи охранителният ви персонал – на открито, на закрито, или и двете? Ако ще работят на открито, на какви температури ще бъдат изложени? За работа при предимно топло време заложете на по-семпла униформа, единствено риза, или тениска, без да има нужда от яке. Наблегнете на емблема с бродерия, или печат ОХРАНА върху облеклата. Ако връхна дереха все пак се изисква, тогава изберете такава от лека и тънка материя, която няма да запарва в топлото време.
За охранители, които ще работят предимно на студено, е много подходящо да добавите пуловер към униформата, а якето е задължително. Ако се очаква времето да бъде дъждовно, или с намалена видимост, помислете за сигнални облекла със светлоотразителни елементи.

 

Защо са важни униформите

 

Колкото и добре да вървят производството и бизнеса ви, въпреки всичко е от голямо значение охранителният ви персонал да бъде облечен в представителна и отличима униформа. Охранителите в една фирма обикновено са първите, с които посетителите контактуват. Заради това е съществено да се обмисли детайлно външния вид на охранителя и впечатлението, което ще създаде. Класическа бяла риза, тъмен панталон и евентуално сако винаги придават професионален и внушителен вид. За по-неангажираща обстановка само панталон и брандирана тениска също биха свършили работа.