Полезна информация

работно облекло за ремонт

Ремонт у дома?

Планирате ли ремонт на жилището си? Ако сте достатъчно сръчни и мотивирани сами да се заемете с ремонта на своя дом, преди всичко трябва да набележите, кои части от него желаете да обновите. Преценете, от какво естество ще бъдат ремонтните дейности. Планирайте бюджета внимателно, като не забравите освен за строителни материали да се погрижите и за защитни облекла и ЛПС. Преди да пристъпите към изпълнението на ремонтните дейности трябва да си изясните, какво работно облекло и лични предпазни средства ще са нужни.

 

Ремонт и Работно облекло

 

На първо място помислете, в какво облекло ще ви бъде комфортно и същевременно практично да извършвате съответните ремонтни дейности. Например, ако смятате, да пребоядисвате стените, или да освежите фасадата на своята къща, единият вариант е, да облечете стар работен гащеризон, който пазите за подобни начинания и за който не се тревожите, че може да се изцапа с боя. Друг бюджетен вариант е, да си купите работен костюм от куртка и панталон, който бихте могли да използвате многократно за подобни начинания. Работен панталон с много инструментални джобове в комбинация с тениска 100% памук е също добро решение. Имате и опция да си набавите еднократни прахозащитни гащеризони от нетъкан текстил, или еднократни водоотблъскващи гащеризони, които да сменяте при всяка почивка. Можете да добавите и еднократни ръкавели за по-добро уплътняване на китките.

 

Ремонт и Лични предпазни средства

 

Следващата стъпка е да прецените, какви лични предпазни средства ще са ви необходими, за защита от евентуален прах, агресивни към кожата вещества, или просто за предпазване на дрехите и кожата ви от замърсяване. На първо място съществено важно е, да си осигурите дихателна защита. Подберете внимателно предпазните маски. Добре е, да се спрете на маски с прахов филтър. Ако заложите на еднократни предпазни маски, то задължително не забравяйте, да ги подменяте на кратък интервал от време. От голямо значение е, да защитите и очите си. Бихте могли да използвате предпазни прахо- и искрозащитни очила с, или без подвижна рамка. Насочете се към модел, който е снабден с гумено, или силиконово уплътнение за по-добро прилягане към лицевите контури. Това ще ви осгури маскимална изолация от заобикалящата среда. Също така е препоръчително, да се екипирате с предпазни ръкавици. В зависимост от естеството на ремонта, може да се наложи да обуете и гумени ботуши. Ако ремонтът включва пробиване на дупки в стена, то препоръчително е, да се екипирате и с прозрачен предпазен щит с, или без подвижен екран, както и с вътрешни, или външни антифони. Ако възнамерявате да къртите части от стените и тавана, най-добре е също да си осигурите предпазна каска. Не се знае, в кой момент може мазилка, или тухла да се стовари върху главата ви. При заваряване на метални елементи, задължително е носенето на заваръчен предпазен щит с, или без подвижен екран. Ако пък жилището ви се нуждае от ремонт на фасадата, или покрива и възнамерявате, сами да се справите включително с тази задача, то непременно си осигурете височинна защита. Набавете си универсално предпазно въже, карабинер и предпазна сбруя. Добра идея са и наколенките.

 

Оборудвайте се комплексно

 

При нас имате възможност да подберете едновременно подходящо облекло и лични предпазни средства, които ще ви бъдат от първа необходимост при извършването на ремонтни дейности у дома. Няма нужда да търсите на различни места всяко нещо по отделно. Ние предлагаме разнообразие и високо качество. Ако не сте съвсем сигурни за подходящите модели, винаги можете да ни потърсите за консултация и насоки. Посетете фирмените магазини на Тики, или поръчайте онлайн.