Полезна информация

Ученически униформи – предимства

През последните години все повече училища в страната започнаха да въвеждат ученически униформи. В повечето европейски страни е задължително условиe децата да посещават учебното заведение само със съответната униформа. Тази тенденция намира все повече привърженици и в България. Тики – работно облекло предлага изработка на ученически униформи изцяло съобразени с изискванията на учебното заведение. Намерете повече информация за предлаганите от нас ученически униформи и ориентировъчни цени тук.

 

Ето и някои от ползите на носенето на ученическа униформа:

 

1. Концентрация:

Мнението на много преподаватели е, че учениците се разсейват от модните тенденции и от облекла, индикиращи общественото положение. Поради тази причина когато всички ученици са облечени в определени униформи, фокусът върху модата в класната стая е по-малък, а вниманието върху ученето е по-задълбочено.

2. Губене на време сутрин:

Едно от най-големите предимства за родителите е, че когато облеклото за училище не подлежи на обсъждане, сутрините са по-лесни за всички. Всеки е наясно какво точно трябва да обличат децата – ученическите си униформи.

Вместо да се тревожите как да съчетаете дрехите си, или къде е онзи конкретен топ, вие знаете какво точно ще обличат децата ви, преди да излезете. Като отстраните проблема с модата, сутрешните спорове може да намалеят. Времето за обличане и подготовка за училище да се съкрати осезаемо.

3. Без проблеми в училище:

Училищата без политика за носене на униформи все пак имат правила относно позволено и непозволено облекло в училище.  Обикновено има правила относно съображения за скромност. Например не се допускат прекалено разголени рамене или прекалено къси поли, оскърбителни текстове върху дрехите, неприлични символи и др. Учителите и ръководния персонал трябва да следят за спазването им.

Цялото това следене и неприятни моменти с учениците, може да се избегне ако те са в униформи. Също така ръководството е облекчено от допълнителната отговорност и главоболия да следят кой какво облича.

4. Равенство чрез носене на ученически униформи

Един от най-изтъкнатите аргументи в полза на ученическите униформи е този, че при положение, че всички са облечени еднакво, тормоза и дразгите между децата са сведени до минимум.

В епоха на марки, присъщи за определено обществено положение и тенденции, диктувани от висшата мода, облеклото се е превърнало в символ на общественото положение.

Измежду училищния дух се долавя усещане за идентичност и общество. Много специалисти вярват, че обличайки всички ученици в униформи, така развиват по-засилено колективното им мислене. Наблягане върху приятелските отношение когато всички са облечени еднакво, води до усещане за единство и принадлежност, което може да липсва в много училища.

5. Пестите пари с ученически униформи

Със закупуването на няколко ученически униформи вместо нов гардероб за училище, всяка есен е много по-икономична. Училищните униформи са проектирани да издържат на ежедневно носене и многократно пране. Повечето родители ще установят, че е достатъчно да купят само няколко комплекта. Да перете цяла седмица само училищни униформи ще улесни процеса и ще позволи на децата ви да се съсредоточат върху по-важното – ходенето на училище.

С всички пари, които един родител спестява като не трябва да купува дрехи за всеки ден, той може да позволи на децата си някоя и друга по-модерна дрешка за уикендите и вечерите. Носенето на униформа пет дни в седмицата би могло да накара учениците да оценяват модата през уикенда дори повече. Това също така би могло да ги вдъхнови да се грижат добре за дрехите си. Както и да оценят своята свобода и индивидуалност, когато са извън учебната система.

Ние от Тики с радост ще ви помогнем при избор на ученически униформи. Свържете се с нас.