Хавлиени изделия

Искате да поръчате хавлиени кърпи?

Посетете нашия онлайн магазин!

Хавлиени изделия кърпи и халати

Как да изберем правилната хавлиена кърпа?

За много от нас хавлиената кърпа е просто част от домашното обзавеждане, но когато става дума за избор на правилната кърпа за твоя бизнес нещата стоят по съвсем друг начин.

Притежавате хотел, къща за гости, фризьорски или козметичен салон и сте се заели да намерите правилните кърпи за вашия бизнес. Обикновенно проучванията започват с търсене в Google, но пишейки “xавлиени кърпи” излизат около 830 000 резултата. С други думи, задачата може да бъде трудна и да отнеме много време.

Ние от Тики сме подготвили няколко насоки как да се ориентирате и на какво да обръщате внимание, преди да изберете най-подходящото за вас от необятния пазар за хавлиени изделия.

Преди да започне голямото търсене трябва да сте наясно, че освен големина кърпите се разделят и в още няколко основни групи по цвят, състав, плътност и произход.

Размери

Като начало нека започнем с най-важното разграничение: големината на кърпата.

Ето най-разпространените размери на хавлиени кърпи:

1. Кърпа за баня – най-разпространената кърпа с размер 70 х 140 см . Независимо дали излизате от банята, отпускате се край басейна или сте в масажен салон това е кърпата, която ще ви е нужна за обзавеждането на хотел, СПА-център или козметичен салон.

3. Малката кърпа се произвежда в два размера: квадратен 30 х 30 см и 30 х 50 см. Това е кърпата, която се използва за измиване на лицето, краката или части на тялото. Използва се в хотели, ресторанти, барове и козметични салони.

2.Кърпа за ръце с размер 50 х 90 см . Това е тази кърпа, която е закачена близо до мивката във всеки хотел или изискан ресторант. Този размер ще ви е необходим и ако притежавате фитнес център, фризьорски или козметичен салон.

4. Постелка за баня – тук размера варира. Най-разпространената постелка за баня е с размери: 50 х 90 см същия като кърпата за ръце с тази разлика, че постелката трябва да е по-плътна, за да абсорбира влагата. Поставя се пред душ-кабината или пред ваната, за да пази вашите клиенти от подхлъзване и падане.

Цветове

Най-предпочитаните и продавани кърпи са белите. Има много причини хотелиерите да избират бели кърпи и една основна е използването на външна пералня, където прането се смесва и няма опасност за оцветяване. Друга основна причина е прането на високи градуси и използването на избелващи препарати, на които устойчиви са само белите хавлиени изделия.

Ето защо ние от Тики поддържаме големи складови наличности от бели хавлиени кърпи и халати за баня. Освен бели хавлиени изделия при нас в наличност може да намерите повече от 10 вида цветни кърпи в различни размери за необходимия ви комплект.

Състав

Избора на качествените материали за производство на хавлиени изделия е първата и най-важна стъпка за постигане на добър краен резултат. Най-използваната суровина за производство е памука. На пазара ще намерите и кърпи, които имат и полиестер в състава си, за по-голяма здравина и издръжливост. Ние от Тики сме заложили на пакистански памук. Предлаганите от нас хавлиени изделия са изработени от 100% памук. Кърпите ни се с висока абсорбация, благодарение на използваните влакна и начина им на обработка. Важен акцент при избора на хавлиени кърпи е да се осведомите за конструкцията и преждата използвани при изработката.

Плътност

Когато видите изписано по този начин – гр./кв.м – това е краткото изписване за грама на квадратен метър. Всички тъкани имат тегло, а стандартното измерване за теглото и качеството на тъканите в това число и хавлиените кърпи е грамове на квадратен метър. Цифрата например 400 гр./кв. м се отнася за плътността на кърпата.

Хавлиените изделия могат да варират от 300 до 900 гр./кв.м. Колко по-малка е цифрата толкова по-тънка е кърпата. Например лека и бързосъхнеща хавлия като плажната е около 350 гр./кв.м. Колко по-висок е грамажа, толкова повече време ще отнеме кърпата да изсъхне.

Произход

Освен продукция на големите български производители като Яна Панагюрище и България К на пазара ще намерите и вносни кърпи от Китай, Пакистан и Турция. При толкова много опции за избор крайното решение откъде да купите може да се окаже трудно. Ние от Тики препоръчваме преди да направите избор за доставчик на хавлиени изделия да се уверете, че имате мостра, която може да изперете и пуснете в сушилня, за да видите дали ще има промяна във вида и формата на кърпата. Проверете наличностите на вашия бъдещ доставчик. Вие трябва да сте сигурни, че когато имате нужда да допълните наличностите си с 15 комплекта например, може да разчитате на вашия доставчик, че ще получите допълненията в най-кратък срок.

Хавлиени изделия за хотели

Как да поръчам хавлиени кърпи и халати?

Лесен и бърз начин за поръчка е нашия онлайн магазин. Направената поръчка до 15:00 ч. ще получите на следващия ден. Искате да поръчате хавлиени кърпи или халати с бродерия? Изпратете ни вашето лого и ние ще ви изготвим оферта. Предлагаме също така поставяне на инициали на хавлиените изделия, за да ги отличавате в общите перални.

Приемаме поръчки за втъкано лого на хавлиени кърпи и постелки за баня. Този процес е обвързан с минимално количество. За повече подробности, цени и срокове се свържете с нас.