Работни Обувки

Искате да поръчате обувки?

Посетете нашия онлайн магазин!

Работни обувки - как да изберем правилните?

Изборът на работни обувки в наши дни е едновременно лесен, защото на пазара ще намерите изобилие от предлагане, но същевременно много труден. Голямото предлагане обърква потребителите и те не знаят какви обувки да изберaт. Изборът е огромен, а критериите – различни.
Като фирма с изградени на пазара позиции ние от Тики Работно облекло ще се опитаме да ви дадем няколко насоки с цел да ви помогнем при избора на работни обувки.

Ако вие сте в позиция на работодател, който осъзнава, че безопасността по време на работа е приоритет номер едно за вас, тогава вие със сигурност сте запознати с Наредбата за минималните изисквания за безопаснот на работното място. Изискванията са определени в зависимост от работната среда.
Според цитираната наредба работните обувки от различни категории попадат в раздел Лични Предпазни Средства за защита на долните крайници.

След като се запознаете със законовите изисквания за работни обувки, може да преминете към следващата стъпка – намиране на доставчик.
Преди да пристъпите към поръчката, внимателно прегледайте и преценете рисковете във вашата фирма, цех, предприятие или новозапочнат строеж. Формулирайте внимателно и точно рисковете. Дали вашите работници са застрашени от остри предмети като пирони, които могат да пробият подметката и да наранят ходилото? Има ли опасност от падане на тежки предмети върху краката или нещо, което може да пререже ходилата? Работят ли в среда, в която има опасност от разпръскване на силно нагорещени частици, който могат да предизвикат изгаряния? Застрашени ли са от токов удар и трябва ли да потърсите диелектрични боти? Работят ли в екстремно студени или влажни помещения?

Какъвто и риск да има по време на работа, вие ще намерите правилните работни обувки след като сте напълно наясно със спецификата на работната среда.
Искате вашите работници да са защитени, но в същото време да имат комфорт и удобство по време на работа? Тогава не пренебрегвайте удобството на хората, които работят за вас за сметка на цената на работната обувка. Работниците в кухня например е добре да снабдите със сабо с антиплъзгаща подметка. Спестявайки пари и обувайки ги с евтини чехли, рискувате работния процес да се забави и да имате повече инциденти.
Въпреки цялата информация и разнообразието от предпазни работни обувки, винаги има опасност да купите неподходящите за вас. Ако все още имате колебания разгледайте нашия онлайн магазин. В него ще намерите подробно описание на всеки чифт защитни обувки. Работните обувки са разделени в няколко категории в зависимост от рисковете, както и за удобство на клиентите ни.

Работни обувки категория 01, 02 без защита

Това са работни обувки, които отговарят на стандарт EN347 на работни обувки за професионална употреба, непритежаващи защитно бомбе. Обувките от тази категория са подходящи и за туризъм. Тук ще намерите също и боти, които предпазват глезена от нараняване. Моделите са комбинация от естествена кожа и текстил.

Работни обувки категория S1, S2 с бомбе

Ботите и обувките от тази категория отговарят на стандарт EN345 за обезопасяващи обувки за професионална употреба, включващи защитни елементи като бомбе, което защитава при удар. Обувките от категория S1 са с метално или композитно бомбе, защитаващи от удар с максимално енергийно ниво с еквивалентност 200 J и натиск от 15kN. Маркираните с категория S2 са работни обувки, които покриват всички изисквания за категория S1 плюс предпазване от проникване на вода.

Работни обувки категория S3 с бомбе, пластина и водоустойчивост

Обувки и боти от категория S3 отговарят на всички изисквания, съгласно стандарт EN345, както и всички изисквания за категория S2 плюс метална пластина в ходилото, която предпазва от пробождане от твърди предмети.
Работните обувки със стандарт EN345 защитаващи при удар се изпитват на ниво 200J и натиск от 15kN.

Гумени ботуши

В тази категория ще намерите гумени изделия подходящи за различна работна среда. Ботуши от PVC – къси и високи. Нитрилни ботуши, които са устойчиви на растителни и животински мазнини. Както и нитрилни ботуши със стоманено бомбе от категория S4, или нитрилни ботуши с метално бомбе и пластина, Class II, отговарящи на стандарт EN 20345:2011.

Сабо и Чехли

Продуктите от тази категория са предназначени за персонал в детски градини, медицински работници, работници в кухня и други, които имат нужда да носят сабо с противохлъзгаща се подметка. Сабата се предлагат в различни цветове и са разделени на дамски и мъжки модели. В този раздел предлагаме и ортопедични чехли с коркова подметка, както и градински гумени чехли.