Полезна информация

история на работния полугащеризон

История на полугащеризонът

Какво представлява полугащеризонът?

 

Полугащеризонът представлява панталон съединен с предна част, която покрива стомаха, но оставя гърдите открити и има презрамки през раменете. Обикновено полугащеризоните са изработени от дънков плат и имат копчета с нитове, като тези при дънките.

 

История на полугащеризонът.

 

Идеята за полугащеризона произлиза от бебешките лигавници, които имат за цел да предпазват дрехите от изцапване с храна. За първи път полугащеризоните се появяват през 1792 г. като връхно облекло, което да се носи върху панталоните, за да ги предпазва при работа.
В началото на 20-ти век гащеризоните били използвани като защитно облекло за механиците в Америка.

През Първата Световна война през 1916 г. в Англия жените във фабриките носели гащеризони. Като цяло гащеризоните били въведени с правило, да бъдат носени като защитно облекло от работници във фабрики за производство на кибрит.

През 1930 г. гащеризоните вече се използват и като удобна дреха за деца.
След Втората Световна война много атлети също започнали да се възползват от удобството на гащеризоните.

В периода между 1960 г. и 1970 г. вариации на гащеризоните се появявали и като модни облекла.
В южната част на САЩ и в средния запад полугащеризоните дълго били свързвани със селския начин на живот. Носели ги фермери и работници в железниците. В горещо време често ги носели дори без риза. В модерните времена в Америка полугащеризоните били носени като защитно облекло от художници, фермери, работници в определни видове фабрики, някои инженери на влакови локомотиви, дърводелци и много други. От 1960 г. насам различни дизайни и цветови вариации на полугащеризоните набират популярност сред младежите и от двата пола. При младите хора често едната презрамка на полугащеризона се носела свободно пусната по дължина под ръката. Пикът на модната тенденция да се носят полугащеризони сред американските младежи бил през втората половина на 1970-те и отново сред дамите в края на 1990-те.
През 20-ти век полугащеризонът започнал да се носи и като ежедневно облекло заради удобството, издръжливостта и практичността му.

 

Полугащеризонът в наши дни

 

В съвременното ежедневие полугащеризонът присъства във всеки стил – ежедневен, официален, или работен. Полугащеризоните се изработват по различен дизайн и кройка, както и в разнообразни цветови комбинации. Популярни са едновременно сред мъже, жени и деца.

 

Полугащеризонът като работна униформа

 

Като работно облекло полугащеризонът е силно предпочитан артикул. При нас в Тики можете да намерите различни варианти на работни полугащеризони – можем да ги ушием в различни цветови комбинации и от различна материя по ваше предпочитание. Съобразно настоящия сезон полугащеризоните могат да бъдат ватирани и неватирани. Предлагаме също така цял работен гащеризон в различни вариации. Стремим се да удовлетворим нуждите на всеки клиент според специфичните изисквания на работната среда.