Полезна информация

Зимно работно облекло

Идеи за зимно работно облекло

С настъпване на студените месеци за работниците на открито е важно да осигурим подходящо зимно облекло. Дори и най-семплите задачи могат да ни затруднят, ако сръчността в ръцете и пръстите ни е намаляла поради премръзване. Нещо повече, това дори може да доведе до опасни ситуации по време на работния процес. Най-често сме свикнали да се сгряваме с гореща напитка и да подухваме топъл въздух в схлупените си длани. Но това е само временно решение на проблема. Със сигурност можем да направим повече, за да се затоплим по-дълготрайно по време на работа през зимата.

Тики- Работно Облекло се грижи за вашите нужди и се стреми да ви предостави качествено зимно облекло на най-изгодни цени. Ние сме наясно, че носенето на подходящо за сезона работно облекло не само ни осигурява комфорт, но също така допринася за по-високата ефективност на персонала. Изпотяването и премръзването могат да бъдат еднакво дискомфортни и затрудняващи. И в двата случая ще се стигне до това да загубим фокус над работата си. Ние ви предлагаме различни комплекти зимно облекло, както и препоръки за избора на подходящо облекло.

 

Слоеве на зимното облекло

 

При избора на зимни работни облекла трябва избираме дебели ватирани дрехи, с които да си подсигурим комфорт и добра изолация от външната среда. Важно е зимната ни работна униформа да отговаря на някои основни критерии:

 

1.Справяне с влагата

 

Основната цел на най-долния слой на дрехата е да задържи влагата далеч от тялото, като позволява на потта бързо да се изпари. Това предотвратява измръзване на тялото. Също така по този начин се избягва появата на неприятни телесни миризми.

 

2. Добра изолация

 

Средният слой (ватата) в една ватирана дреха е този, който спомага за задържането на телесната топлина, като създава термална преграда. Броя на слоевете, от които се състои дрехата също може да бъде съществен. За изработката на зимни облекла се ползват по-плътни материи, като най-често това са памучни материи, промазка, или смес от памук и полиестер с плътност 240 г./м2. Изборът на конкретната материя зависи от условията, в които ще се извършва работния процес. При работа на открито е задължително да сме облечени с дрехи от полиестерни материи, докато при работа в закрити помещения е добре да заложим на дрехи изработени от памучен плат.

 

Ветро- и водозащитно облекло

 

При работа на открито в дъждовно и ветровито време е задължително да сме облечени с водозащитно облекло, като например комбинация от ватирано яке с ватиран полугащеризон,цял гащеризон, или панталон от промазка. За завършена работна униформа може да добавим и водозащитна шапка тип ушанка. Най-външният слой ограничава достъпа на влага и вятър до вътрешните слоеве на дрехата, както и до тялото ни. При лоши метеорологични условия е задължително да имаме освен работно яке, също така и подходящи непромокаеми обувки, като например гумени ватирани ботуши.

 

Зимни работни шапки и ръкавици

 

Със сигурност в зоната на главата ви топлината се задържа най-трудно при работа в зимни условия. Носенето на дебела зимна шапка ще ви помогне при работа в зимни условия на открито. Изберете си плътно прилягаща зимна шапка, за да сте сигурни, че няма да губите от телесната си топлина, докато работите.

Ръцете ви също се нуждаят от защита при работа на открито през студените зимните месеци и през дъждовните дни. Изборът на подходящи зимни работни ръкавици зависи от спецификите в определна работна ситуация. При избора си трябва да се насочите към модел, който да осигурява достатъчно изолация.

Заложете на модел, чийто вътрешен слой ще изолира влагата и ще задържа топлина. Външният слой трябва да е изработен от по-дебел кожен, или гумен пласт за защита от вятър и измокряне. Колкото по-студено става, толкова по-топло ще ви бъде с ръкавиците. Гуменото покритие обикновено предпазва много добре от проникване на вода вътре в ръкавицата. Такъв тип ръкавици би трябвало да ви осигурят достатъчно подвижост и сръчност.

 

Зимни работни якета

 

Работните зимни якета са задължителен елемент от работната униформа при работа на открито в студено време. И тук трябва да подберем точния модел, съобразно това колко подвижност ни осигурява и същевременно да предлага практично съхранение на инструменти от първа необходимост. Важен фактор в избора на работно яке е дължината на ръкавите. Уверете се, че те не са прекалено дълги, но не и прекалено къси. Твърде дългите ръкави биха ви затруднили при работа, но прекалено късите няма да ви предпазват от студа. Ципът трябва да има свободен ход, за да може бързо да се закопчвате и разкопчавате, а яката трябва да е достатътчно свободна, за да не ви причинява дискомфорт по време на работа. При работа на открито трябва да се подсигурите с достатъчно дебело, но и компактно ватирано работно яке.

 

Зимни работни панталони

 

Ватираните работни панталони са отлично допълнение към работната униформа при работа на открит терен през зимата.
Понякога може да имате нужда от по-специален модел, с оглед на предпоставките за подхлъзване по заледени повърхности. В никакъв случай не трябва да правите компромис с безопасността. Същевременно трябва и да гарантирате, че зададената работа ще бъде свършена, докато ви е комфортно в работната униформа. Съществен елемент от ватираните работни панталони са подсилващите платки на коленете и обемните инструментални джобове, които едновременно спомагат за комфорта и безопасността ви по време на работа.

 

Работни ватирани ботуши

 

Последни в списъка, но не и по важност са ватираните работни ботуши. Най-бързият начин да измръзнат краката ви е, като се измокрят. Затова и инвестицията в непромокаеми, ватирани ботуши е напълно смислена и необходима. При нас ще намерите ватирани гумени ботуши и ботуши от промазка. Важно е ходилото да бъде антистатично и подметката да има дълбок грайфер, за да осигури добро сцепление при всички видове повърхности в работна среда. При избора трябва да се съобразите с това, че зимните работни ботуши са по-широки, за да може да ги носим с по-дебели чорапи и да си осигурим добра циркулация на въздух.

 

История на защитно зимно работно облекло

 

Назад във времето се е смятало, че работната униформа няма нужда да бъде представително облекло. Но всъщност с практиката се е доказало точно обратното. Важно е работния персонал на една фирма да бъде облечен в качествени и добре изглеждащи униформи. Представителната работна визия не само внушава доверие в услугите на дадена фирма, но същевременно подобрява самочувствието на пресонала и с това допринася за по-доброто му професионално представяне.

 

5 Важни препоръки преди поръчка на зимни униформи:

 

       1.Инвестицията в качествени работни унформи ще ни се отплати многократно, понеже чрез нея ще си осигурим комфорт  и добра фирмена визия за по-дълго време.Затова не трябва да правим компромис с качеството на облеклата

      2. Определете  точния размер на работното си облекло, още преди да го поръчате. По този начин едновременно ще подсигурим удобството си, а и ще си спестим потеницални разходи при подмяна на размерите.

     3. Важно е да намерим точния баланс между качествени облекла и изгодни цени. Затова трябва в началото добре да проучим всички производители.

     4. Съществено е фирмената униформа да бъде изработена в атрактивни запомнящи се цветове, както и да има стилен дизайн. По този начин ще привлечем потенциални клиенти и ще внушим доверие у тях.

      5. Задължително е и да брандираме зимната работна униформа на персонала си. Брандирането с фирмено лого е един от най-ефектните начини за реклама на бизнеса.

 

В Тики – работно облекло изработваме зимни работни униформи с внимание към специфичните изисквания на клиентите си. Съобразяваме се с изискванията за материи и цветове на облеклата в зависимост от работната среда и сферата на дейност. Предлагаме зимни работни костюми с размери от 40-ти до 64-ти размер. При нас имате и възможност за изработка на униформа по индидвидуални мерки на клиенти. В Тики – работно облекло може да брандирате облеклата чрез  компютърна бродерия или дигитален печат. Търсете магазините ни за работно облекло в София, Стара Загора, Бургас, Казанлък и Слънчев Бряг. Лесна и бърза поръчка може да направите онлайн електронния ни магазин.