Полезна информация

защитни очила

Зaщитни очила – как да изберем?

Защитните очила са жизнено важни, когато се касае за безопаснотта на зрението ни. Особено имайки предвид хилядите регистрирани наранявания на очите на годишна база в работна среда и едновременно в бита.

Изумително е, че 90% от тези случаи биха могли да бъдат предотвратени с подходяща защита за очите.
Хубавото е, че защините очила са евтин консуматив и е лесно да си ги набавиш. Но също така съществуват хиляди видове и човек може да изпита затруднения в избора на правилния чифт.

 

Какво трябва да вземем под внимание при изобра на защитни очила?

 

Необходимо е, да сте наясно с възможните рискове, които биха застрашили очите ви по време на работа. Тези опасности могат да се променят в зависимост от местоположението ви, от дейностите, които извършвате, или от осветлението в помещението. Обичайно е да ви се наложи да използвате различни видове защитни очила според вида на възложениете ви задачи . Понякога може да се наложи да си осигурите също и предпазен щит, ако боравите с опасни течности, например.

 

Възможни рискове

 

Механични и физически рискове – внимавайте при работата с машини, инструменти и други предмети, от които биха могли да отхвръкнат твърди частици

Облъчване – пазете се от източници на опасна светлина от рода на UV лъчи, искри при заваряване и други.

Температура – внимавайте за опасни нива на топлина от разтопени метали, горещи течности, пламъци от нагорещена пещ и други.

Химическо влияние – пазете се от опасни химикали, газове, прах, вредни изпарения и други.

 

Запознайте се с видовете защитни очила и материалите за изработка на стъклата

 

Има 4 вида материали за изработка на стъкла за защитни очила. Това са поликарбонат, тривекс, акрил и стъкло. Всеки от тях е с различна здравина и е устойчив на различни влияния. Трябва внимателно да подберете защитните си очила според потенциалните опасности в работната ви среда.

 

Запознайте се с възможностите за рамки и видовете лещи

 

Рамките и стъклата на защитните ви очила са от голямо значение. Визията, удобството и функционалността със сигурност ще окажат влияние върху избора ви. Независимо дали човек избира за себе си, или за своите работници, всеки иска да носи защитните очила, които едновременно узглеждат добре и също така са лесни за употреба. Ако очилата ви за работа са грозни и неуодбни, то шансът да ги носите намалява драстично.

 

Покритие на стъклата

 

Допълнителното покритие на стъклата се използва за подобряване функционалността на защитните очила. Покритието против мъгла е едно от най-популярните, тъй като понижава, или предотвратява замъгляването на стъклата. Също така защитните очила могат да има удароустойчивост, огледално покритие, водотбъскващо покритие, или блокиране на неоновата светлина.

 

Цветни стъкла

 

Оцветяването на стъклата е съществено важно за защитните очила. При светлина на закрито и в обстановка с приглушено осветление най-обичайно е да се носят очила с изчистени стъкла. Затъмнените стъкла са типични за употреба на открито, за да защитят очите от ярката слънчева светлина. Също така стъклата могат да имат и специализирано цветно покритие специфично според вида на опасността.

 

Удобство и дизайн

 

Естетиката и комфортът също са от голямо значение за защитните ви очила. Никой не желае да носи с часове неудобни очила. Търсете си защитни очила, които едновременно са леки и същевременно са с ергономичен дизайн, удобни за носене продължително време. В съчетание с атрактивен дизайн, защитните ви очила ще бъдат освен необходим, също и приятен за носене аксесоар.

При нас можете да избирате от богата гама защитни очила с различно предназначение, предпазни щитове, както и стъкла за заваръчни щитове. Не се колебайте да ни потърсите за насоки и препоръки.