Полезна информация

облекло за сервитьори

Защо сервитьорските униформи са задължителни

Безпорен е факта, че ресторантите и заведенията за бързо хранене се нуждаят от униформи за своя персонал. Клиентите възприемат и преценят сервитьорите според външния им вид, което се отразява на репутацията на заведението, в което те работят. Според научни изследвания се оказва, че носенето на униформи повишава нивото на представяне на работния персонал. Поради тази причина споделяме с вас няколко топ идеи за избора и предимствата на работни униформа за сервитьори.

 

5 ползи от носене на сервитьорски униформи:

 

1. Униформите отличават персонала

 

Клиентите на едно заведение трябва да могат с лекота да разпознават персонала, както и лесно да различават управителя от сервитьорите. Идеята на униформите е да открояват персонала на заведението на фона на клиентите. Винаги избирайте различна униформа за управителя и сервитьора.

 

2. Внушават увереност в клиентите

 

Обличайки сервитьорите в спретнати и изискани униформи, ще демонстрирате високо качество на предлаганите услуги. Без значение е, дали заведението е луксозно, или по-семпло. Небрежният стил може да бъде подобрен и изпипан с внимание към детайла и с поставянето на акценти по униформата. Ако сте се спрели на тениски като униформа, може да добавите фирмено лого, за да унифицирате персонала. Сервитьорската престилка е чудесно допълнение към визията им.

 

3. Повишават съсредоточеността на персонала

 

Сервитьорските униформи не само оказват влияние върху впечатленията у клиентите, а също така могат да променят поведението на персонала. При проведен експериемент по време на изследвания, извършени от лаборанти съвместно с доктор, част от лаборантите били помолени да носят медицински манти. Другата част от тях не били облечени с манти. В резултат участниците, които носели медицински манти, демонстрирали повишено внимание в сравнение колегите си. Изводът тук е, че униформите по принцип оказват влияние и върху тези, които ги носят.

 

4. Обособяват фирмената марка

 

Всеки детайл, който използвате при дизайна на интериора в заведенето си, рефлектира върху идентичността на вашата запазена марка. Сервитьорските униформи са добър метод да подчертаете фирмената марка. Униформи, които са в тон с интериора в заведението, изграждат по-издържана и представителна визия на персонала. добра идея униформите да бъдат брандирани с фирмено лого. Логото може да бъде поставено на гърба на риза, сервитьорска престилка, както и върху тениска. При нас в Тики-работно облекло имате различни възможности за брандиране на сервитьорски униформи. Предлагаме две технологии за изработка на фирмено лого и рекламен надпис – компютърна бродерия и дигитален печат. Можем да поставим запазената ви марка върху дрехи, престилки, или шапки.

 

 

5. Изграждат позитивно колективно мислене

 

Срвитьорските униформи са отличен начин да установите позитивни колективни взаимоотношения между персонала. Чрез униформите им напомняте, че всички заедно се стремят към една и съща цел. Създайте и поддържайте ясна политика за носенето на униформи, чрез която ще подчертае професионализма и чистотата. Гостите на заведението ви ще го оценят, а тяхното мнение е важно.

 

Как да изберем сервитьорски униформи?

 

При избора на работни униформи всеки ресторантьор се стреми да постигне синхрон между облеклото на персонала и стила на заведението. За сервитьорите имате възможност да комбинирате: тениска и клин с престилка за дамите, за мъжете – риза, или тениска с панталон и сервитьорски елек. До колко официална, или неангажираща да бъде уноформата, зависи от вашето усещане за стил. И в двата случая можете да поставите акцент върху нея, чрез брандиране с фирменото ви лого, или с добавяне на специфични запомнящи се мотиви. Не забравяйте и за удобството на вашите служители. Изберете униформа, която да е удобна за тях. Избирайте естествени материи, които са приятни при допир с кожата.