Полезна информация

дигитален печат

Дигитален печат върху текстил

Фирма Тики има удоволствието да ви представи новата си услуга – директен дигитален печат върху текстил. Технологията е позната и разпространена като DTG от англ. ез Direct to Garment. Печата извършваме с високо-технолигичен принтер DTG M4.

Как се осъществява процеса?

 

Изделието се поставя на специална поставка (подвижна маса), която го въвежда в принтера. Мастилата са течни, а нанасянето върху текстилното изделие става чрез печатащата глава, която изстрелва миниатюрни капчици от разстояние 2-3 мм, без да се опира до плата.
Технологията позволява да се печата върху различни цветове текстил. Когато се печата върху тъмни изделия се принтира бяла подложка, която позволява на ярките цветове да се откроят повече. Мастилата, които използваме са екологични – водно базирани и са напълно безопасни.
Преди да се отпечата изображението текстила се обработва със специален препарат, който има за цел да превърне бялото мастило в гъст гел при допира с изделието. След отпечатване следва термично фиксиране с термопреса за фиксиране и изпичане на отпечатъка. След тази термична обработка отпечатъка става устойчив на пране до 40 °C. Печата става дълготраен, не избелява, не се напуква, или отлепва.

Какви са предимствата на дигиталния текстилен печат?

 

Предимствата на тази технология са много. Едно от основните е, че на текстила не попада нищо освен мастило. При допир отпечатъка е мек и нямате неприятно стържещо усещане при носене. Има възможност за печат на изображения с фотографско качество. Всички тениски например, без значение дали са 5, или 50 ще изглеждат по един и същ начин. Този вид технология дава възможност за отпечатване както на един, така и на големи тиражи памучни артикули. Щампите направени с принтер DTG M4 имат наситени и контрастни цветове.

Как да направите запитване за цена?

 

Поради спецификата на технологията е нужно да се направи конкретна оферта по вашето запитване. Може да ни изпратите запитване тук. Вашето запитване трябва да има: размер на печатно поле, векторен файл на лого, или снимков метериал. Заповядайте и в нашите фирмени магазини за допълнителна информация.